Om oss

På gården finns Åsenfår, en utrotningshotad art av allmogefår som vi har i genbank. Vi har dem främst för att hålla gården fri från sly och gräs samt för en liten uppfödning. Vi använder deras ull till olika tovade ullprodukter. Vi arbetar främst med ullen under vinterhalvåret. Vi är en liten gård med ett begränsat utbud, våra produkter är ett hantverk oavsett om det är tovade produkter, marmelader eller annat vi erbjuder.

Lotta är självlärd och började tova mattor och tofflor eftersom det var kallt på golvet i torpet som hon hyr. Intresset ökade för ullens fantastiska egenskaper och hon har gått kurser bl.a. på Ullakademin i Årjäng. Lotta driver idag företaget L8´s lokalproducerade isunne och har F-skattebevis. På webshopen har vi valt Klarna för betalning men företaget har också Swish 123 021 3421.

Under sommarhalvåret går den mesta tiden till att dra upp plantor, ta hand om, skörda, sälja och förädla överskottet av våra odlingar. Vi utnyttjar naturens skafferi, odlar giftfritt och produktutvecklar i samklang med våra smaklökar. Våra bisamhällen producerar honung och hjälper till med pollinering. Vi säljer överskottet av grönsaker, honung och förädlade produkter på REKO ringar i Värmland och genom Gårdarna i Värmland (www.gardarnaivarmland.se).

Gården ligger avskilt i skogen och har ingen genomfartstrafik. Vi har ingen gårdsförsäljning, vi vill ha så lite biltrafik som möjligt eftersom vi har hunduppfödning och då kan småvalpar, katter, höns och andra av gårdens djur leva farligt. Vi är uppfödare av jaktlabradorer i vår kennel Calierie, se mer på calierie.isunne.se.

Har du också förstått ullens enorma potential och vill ha något tillverkat, uppsytt eller lagat kontakta oss på mail: info@isunne.se eller Lotta 0705/21 22 23.